E-learning - Impact denken en doen

Meer impact in 6 weken

De online impact opleiding van Avance 

 • Weet jij precies wat impact is en hoe jij met je organisatie of project de meeste impact kan maken? 
 • Hebben jullie in je organisatie al een eigen impactambitie en concrete impactdoelen?
 • Ben je in staat de juiste vragen te stellen en met een kritische blik te kijken naar je eigen rol, project en organisatie
 • Erken je het belang van impact meten en weet je hoe je daarmee begint op een onderbouwde manier?

Zorg dat sturen op impact niet iets groots en ingewikkelds blijft, maar praktisch en overzichtelijk wordt...

JIJ MAAKT HET VERSCHIL

“Voorbij de hype is impact maken vooral een vak. Avance beheerst dit vakmanschap als geen ander.”

 Coen van Iwaarden – Nature's Pride 

"Ik ben heel enthousiast over Avance. Wat ik vooral fijn vind is dat je een stevig theoretisch fundament over impact aangereikt krijgt. Daarnaast vind ik de praktijkvoorbeelden heel inspirerend.

Sonja Sars - Natuur & Milieufederaties

Organisaties met impact

Het sturen op impact is voor een organisatie met een sociale missie minimaal zo belangrijk als sturen op financiën of HR beleid. Of je nou een bedrijf, gemeente, impact financier of goed doel bent. Dat kan alleen als er binnen je organisatie meer impactdenkers werken. Managers en medewerkers die snappen wat impact is, die (zichzelf) kritische vragen stellen over het waarom van bepaalde activiteiten, die het belang van impact erkennen en die bereid zijn hun strategie aan te passen en andere keuzes te maken als dat meer maximale positieve impact oplevert.

 

Impact denken maakt het verschil! 
Wil jij echt verschil maken in je werk, met je project, in de wereld? Word dan ook impactdenker en weet zeker dat je de juiste dingen doet.
Onze nieuwe online opleiding geeft je de inzichten en tools die hiervoor nodig zijn.

Dit kan de online opleiding voor jou betekenen 

Avance heeft meer dan 150 organisaties begeleid bij het meten en maken van impact. Alle know-how hebben we nu omgezet in deze toegankelijke, praktische online training.


Wil jouw organisatie meer impact maken?

Wil jij meer impact maken?


Meld je dan nu aan en maak het verschil! 

'Meer impact in 6 weken' bestaat uit de volgende onderdelen:

Video’s en lessen

Elke week bevat verschillende e-learning lessen met video en concrete opdrachten die je maakt in je eigen tijd. De theorie uit de opleiding is gebaseerd op de uitgebreide Impactmanagement Opleiding van Avance. In de video's leggen we de theorie heel toegankelijk uit. Deze online opleiding is perfect om te starten met impact denken én doen. Jij gaat gestructureerd en stap voor stap aan de slag.

Twee keer per maand live sessie

Avance organiseert verschillende live sessies via Teams voor deelnemers aan de opleiding. Denk aan een Q&A en een bijeenkomst om persoonlijk kennis te maken en te sparren met Avance en andere deelnemers over een specifiek thema. Je kunt er meerdere bijwonen om zo veel mogelijk te leren.

Wekelijkse e-mails met voorbeelden

Wekelijks word je gemotiveerd en geactiveerd door concrete en leuke e-mails. We gebruiken heel veel praktische voorbeelden. Jij blijft bij de les.

Persoonlijk werkboek

Alles wat je leert houd je bij in een persoonlijk werkboek. Je krijgt dit werkboek (via PDF) aan het begin van de training. Je kunt het uitprinten en handmatig bijwerken of online invullen. Op deze manier houd je je leerpunten, inzichten en uitwerkingen van de opdrachten heel goed bij. Dan kun je altijd even terugkijken.

Toegang tot community

Je krijgt gedurende 3 maanden toegang tot een community met andere impactdenkers. Super leuk om te sparren en te horen hoe andere organisaties met een sociale missie het sturen op impact aanpakken. Daarnaast mag je naast de kick-off twee online sessies bijwonen waar we casussen uit de praktijk bespreken (q&a) en kun je een persoonlijk coaching gesprek inboeken: dat betekent extra leren. 
€ 597,-
€ 497,-

Meer impact in 6 weken

Word ook impactdenker:

 • Je weet precies wat impact is en hoe jij met je organisatie of project de meeste impact kan maken
 • Je bepaalt je eigen impactambitie en concrete doelen
 • Je bent in staat de juiste vragen te stellen en met een kritische blik te kijken naar je eigen rol, project en organisatie
 • Je erkent het belang van impact meten en hebt daarvoor de eerste tools in handen
 • Sturen op impact is van iets groots en ingewikkelds, praktisch en overzichtelijk geworden: je hebt overzicht en zet de eerste stappen
 • Jij maakt verschil!


Een aantal voorbeelden

Genderongelijkheid in de klas

Dani (senior Impact Specialist bij Avance) ging als student mee naar Mali als begeleider voor een uitwisselingsproject tussen scholen. Hij bezocht een klein schooltje en ging daarbij elke klas af – hij begon bij de hoogste klassen en ging langzaam naar de jongere klassen. Het viel hem op dat in de oudste klassen meer jongens dan meisjes in de schoolbanken zaten. Dit is een bekend fenomeen: meisjes worden thuisgehouden om in het huis of op het land te helpen, door armoede en genderongelijkheid is dit helaas vaak het geval. In de jongere klassen zaten opvallend genoeg juist meer meisjes dan jongens. Wat bleek? Een grote NGO gaf gezinnen een financiële bijdrage, als de jonge dochters naar school gestuurd werden. Maar de armoede was er nog steeds, dus werden er nu meer jongens thuisgehouden om daar te helpen. Een goedbedoeld initiatief van de NGO, maar met een negatieve impact op de jonge jongens. Het probleem werd niet bestreden, maar verplaatst.

One shoe, for one shoe

Het schoenenmerk TOMS werd in 2006 gelanceerd met een revolutionaire strategie. Voor ieder paar schoenen dat verkocht werd gaf TOMS een paar schoenen weg aan iemand in een ontwikkelingsland. Dit zogenaamde 1-for-1 principe was super duidelijk en werd heel populair. Andere bedrijven volgden de aanpak. Helaas voor TOMS kwam er ook kritiek. Na een impactonderzoek werd duidelijk dat de one shoe, for one shoe strategie eigenlijk heel weinig of geen impact had op het verminderen van de armoede in ontwikkelingslanden. Vaak werden de nieuwe schoenen gebruikt als vervanging van oude die op zich nog prima waren. Bovendien ging het gratis weggeven van schoenen ten koste van lokale ondernemers in die arme landen (negatieve impact). 
Al met al, was het vooral een sympathiek idee, dat goed aansloeg bij beroemdheden en rijke schoenenkopers, maar maximale positieve impact werd niet behaald. Na de uitgebreide impactstudie, is TOMS geswitcht naar het one shoe, one goal principe. Het bedrag van een schoen gaat nu naar lokale impactmakers in de arme landen. Daarmee stimuleert TOMS lokale projecten, ondernemingen én bereiken ze meer in het terugdringen van armoede met dezelfde euro. Dát is impact maken!

Organisatie met een sociale missie?

Bovenstaande voorbeelden laten direct zien dat positieve impact maken niet altijd eenvoudig is. Het is een genuanceerd traject, waarbij je aan de voorkant je eigen strategie, activiteiten en claims van verschillende kanten bekijkt en scherpe keuzes maakt. Bovendien is het meten van die (positieve of negatieve) impact aan de achterkant vervolgens essentieel! Maar waar begin je dan? Hoe pak je zo’n traject stap-voor-stap en gestructureerd aan?
Zodat impact denken en doen, geen theoretische ambitie is, maar een manier van werken die inderdaad leidt tot de juiste resultaten. 


De juiste dingen doen

Werk jij bij een organisatie met een sociale missie? Dan gaat het niet alleen om: dingen goed doen, maar in eerste instantie om de goede dingen doen! Scherpe keuzes maken in waar je je op richt en hoe je dat het beste doet zodat je maximaal verschil maakt. Het is vervolgens essentieel dat je ook kunt bewijzen dat je echt verschil maakt, dat je je eigen impact hard kunt maken naar je financiers, klanten, inwoners en sponsors… oftewel naar de maatschappij. Want daar draait het uiteindelijk om: bijdragen aan een rechtvaardige en duurzame samenleving.

Wil jij meer impact creëren vanuit jezelf, je project, je organisatie?
Dan moet je weten:

 • Wat je impact-ambities en concrete doelen zijn
 • Welke impact je nu maakt (positief en negatief)
 • Hoe je - als het nodig is - kunt sturen op impact, door je activiteiten of je strategie aan te passen dat je met dezelfde euro, meer resultaat bereikt
 • Hoe je impact kunt meten en communiceren
 • Hoe je impact denken en doen structureel een plek geeft in je organisatie

 Online opleiding: Meer impact in 6 weken

Van goede intenties naar impact denken én doen

Het resultaat na de opleiding:

 • Je weet precies wat impact is en hoe jij met je organisatie of project de meeste impact kan maken
 • Je bepaalt je eigen impact ambitie en concrete doelen
 • Je bent in staat de juiste vragen te stellen en met een kritische blik te kijken naar je eigen rol, project en organisatie
 • Je erkent het belang van impact meten en hebt daarvoor de eerste tools in handen
 • Sturen op impact is van iets groots en ingewikkelds, praktisch en overzichtelijk geworden: je hebt overzicht en zet de eerste stappen
 • Jij maakt verschil!

Opzet opleiding 'Meer impact in 6 weken'

Deze unieke online opleiding voor impactdenkers duurt 6 weken. Deze unieke online training is in een adviestraject van 6 weken af te ronden, maar kan geheel in je eigen tijd! Reken op zo'n 1 tot 2 uur per week. Elke week behandelen we een nieuw thema:

Week 1 - Wat betekent sturen op impact?

Week 2 - Kiezen hoe jij het meeste verschil kan maken.

Week 3 - Uitwerken hoe verandering plaatsvindt.

Week 4 - In 5 stappen je impact meten.

Week 5 - Gebruik de uitkomsten om bij te sturen.

Week 6 - Tijd om je impact te communiceren!

€ 597,-
€ 497,-

Meer impact in 6 weken

Word ook impactdenker:

 • Je weet precies wat impact is en hoe jij met je organisatie of project de meeste impact kan maken
 • Je bepaalt je eigen impactambitie en concrete doelen
 • Je bent in staat de juiste vragen te stellen en met een kritische blik te kijken naar je eigen rol, project en organisatie
 • Je erkent het belang van impact meten en hebt daarvoor de eerste tools in handen
 • Sturen op impact is van iets groots en ingewikkelds, praktisch en overzichtelijk geworden: je hebt overzicht en zet de eerste stappen
 • Jij maakt verschil!

Plus:

 • Elke week nieuwe lessen met video en opdrachten
 • Eigen werkboek
 • Twee keer per maand live sessie met Avance en andere deelnemers via Teams
 • De mogelijkheid om een persoonlijk coaching gesprek in te boeken voor meer persoonlijke begeleiding

Ook impact denken en doen?

Meld je dan nu aan voor onze online training

arrow_drop_up arrow_drop_down